نحوه محاسبه قیمت هر مترمربع سوله

در این مقاله سعی شده است تا حدود زیادی به تمامی دغدغه های ذهنی دوستان و هزینه های ساخت سوله پاسخ داده شود شروع عملیات اجرایی ساخت سوله نیازمند برآورد هزینه های دقیق ساخت می‌باشد. آیا شما با سوله خرپا آشنا هستید؟

 

مراحل کار ساخت سوله سبک:

1- خاکبرداری، فونداسیون و شفته

2- ساخت سازه

3- پوشش سقف

4- دیواره و درب

5- سایر…

خاک برداری سوله

دلایل اصلی خاکبرداری

1. پاک کردن زمین از هر گونه گیاه و ریشه گیاه
۲. برطرف کردن پستی و بلندی زمین
۳. رسیدن به سطحی پایین تر از عمق یخ‌زدگی خاک
۴. رسیدن به زمینی با مقاومت برشی خاک مناسب
فونداسیون سوله
همانطور که از کلیت بحث متوجه شدید هزینه خاکبرداری کاملاً برای هرگونه سوله‌ای متفاوت می باشد. اما مثلاً برای زمینی که دارای پستی و بلندی نباشد و عمق یخ زدگی خاک آن را ۵۰ سانتی متر در نظر بگیریم. نیاز ما جهت عملیات شفته به خاکبرداری به عمق یک متر باشد می‌توان هزینه هر ساعت کار بیل مکانیکی را حدوداً 300 هزار تومان در نظر گرفت تقریباً برای سوله‌ای به دهانه ۲۰ متر و طول ۴۸ متر ما نیازمند به 3ساعت کار بیل مکانیکی می باشیم و هزینه نهایی آن را یک میلیون تومان می‌توان تقریب زد.
از دلایل اصلی شفته، بالا بردن مقاومت فشاری کف می باشد در هنگام شفته آهک را به نسبت ۲۵۰ کیلوگرم در هر متر مربع مکعب خاک به همراه بتن مخلوط می‌کنند. در حقیقت برای سوله مثال زده شده به دهانه ۲۰ متر و طول ۴۸ متر به ۳۵ تن اهک نیاز داریم.
که با توجه به قیمت حدودا هر تن ۲۰۰ هزار تومان هزینه نهایی آهک ۷ میلیون تومان می باشد این هزینه با هزینه آب و کارگر می‌بایست جمع شود دلیل اصلی اجرای بتن، می‌توان به تراز کردن سطح زیر فونداسیون و جدا کردن فونداسیون از بستر خاک و شفته می باشد تا مانع جذب آب فونداسیون توسط خاک شود.
اما در هنگام اجرای بتن اگر نیازمند بتنی با عیار سیمان بالا نباشیم و اجرای بتن حداقل به ضخامت ۱۰ سانتیمتر صورت می گیرد و با توجه به قیمت بتن عیار پایین هر متر مکعب ۲۰۰ هزار تومان و نیاز سوله مثال تر شده به حدود ۱۴ تن بتن نیاز داریم که هزینه نهایی آن ۲۸ میلیون تومان به همراه دستمزد اجرایی می باشد که می توان هزینه نهادی خاک‌برداری و شفته را ۳۰ میلیون تومان برآورد کرد.